Gå til sideindhold
ForsideFritidFind HoldFind hold på UgedagMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndagKnallertkørekortFind hold på skole / stedAuraskolenBohrskolenCosmosskolenUngdomshuset BrammingUrbanskolenVadehavsskolenSignaturskolenSeminariehuset RibeKonfus EsbjergGrønningen 3 BrammingFortunaskolenNovrupskolenGAME StreetMekkaUngdomsskolen EsbjergHovedbiblioteketFølg din tilmeldingAfmeldingSpørgsmål og svarElevinfoForsikringKontakt fritidLedelseAdministrationPedeller og ITMusikstarter 2022beauty camp 2023Undervisere10. KlasseFlex10 - 10. klasseMålgruppeRetur til Flex10StudiemiljøRetur til Flex10UddannelsesvejledningOptagelseRetur til Flex10KontaktRetur til Flex10P-KlassenMålgruppeRetur til P-klassenStudiemiljøRetur til P-klassenUddannelsesvejledningOptagelseRetur til P-klassenKontaktRetur til P-klassenStudie 10Skoleåret 2022/2023Retur til Studie 10StudiemiljøFag og timetalBrug af ITBrobygning og praktikOSOSkolerejserLinksMålRetur til Studie 10UddannelsesvejledningVejledningBrobygning og praktikOptagelseRetur til Studie 10KontaktRetur til Studie 10Profilklasser - ordblinde eleverFrem 1010 plusSport og kulturklassenKaraktererCOOP CrewUddannelsesvejledningDagundervisningDe Små HoldMålgruppeRetur til De Små HoldStudiemiljøRetur til De Små HoldOptagelseRetur til De Små HoldKontaktRetur til De Små HoldFlex 10NovrupskolenMålgruppeRetur til NovrupskolenStudiemiljøRetur til NovrupskolenOptagelseRetur til NovrupskolenKontaktRetur til NovrupskolenUdvidet ModtagerklasseKaraktererBlue actioninformation og priserGrejbankenUde med UngdomsskolenInformation vedr. sejladsPassageransvarsforsikringSikkerhedsinstruks8-timers førstehjælpskursusEndags-sikkerhedskususBeskyttede farvandeUdlån af kanoerBekendtgørelserMinimumskrav til sikkerhedsiOm osBestyrelsenSkolebestyrelsesreferaterVedtægterFor personaleLærer loginAnsat i UngdomsskolenKontaktLedelsenAdministrationPedellerLedige stillingerFremtidens folkeskoleLov om UngdomsskolerOrganisationsdiagramLedelseTeknisk-administrativTilgængelighed på UngdomsskolenUddannelsesvejledningPresse - artiklerUngdomsskolens historieUngdomsskolens politikkerVisionVærdier

Vejledning

Vejledning 10. klasse

 

Et 10. skoleår bliver ofte brugt til yderligere faglig kvalificering og afklaring af uddannelsesvalg, inden der træffes beslutning om valg af en ungdomsuddannelse.

Vejlederen deltager i forældremødet i 10. klasse, hvor forældrene får viden om og kan stille spørgsmål til, hvad skoleåret bringer. Der bliver orienteret om skoleårets vejledningsaktiviteter, uddannelsesparathedsvurderingen samt optagelseskrav til ungdomsuddannelserne.

 

Kollektiv vejledning

 

Alle elever i 10. klasse modtager kollektiv vejledning.

Vejledningen vil her omfatte emner som digitale hjælpemidler (bl.a. UG.dk og eVejledning), brobygning, praktik, uddannelsesparathed, tilmelding til ungdomsuddannelse og den endelige uddannelsesplan på optagelse.dk o.lign.

 

Vurdering af uddannelsesparathed

Når du skal søge om optagelse på en ungdomsuddannelse, skal din uddannelsesvejleder i samarbejde med dine lærere vurdere, om du er uddannelsesparat til den ønskede uddannelse.

 

 

Individuel vejledning til ikke-uddannelsesparate

Elever, der har fået den foreløbige vurdering "ikke-uddannelsesparat", har krav på individuel vejledning. 

I den individuelle vejledning er der tale om personlige samtaler, hvor der tages individuelle hensyn.

Vejledningen foregår typisk på skolen og har til formål at gøre eleverne uddannelsesparate, så de efter 10. klasse bliver i stand til at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse.

 

Udover den kollektive vejledninger kan elever hente individuelle råd og og vejledning på 

uddannelsesguiden og eVejledning

 

 


Senest opdateret 19.03.2020 13:39 af ukendt

Link til Feliks fra Apricore - Leverandør af hjemmesiden