Gå til sideindhold
ForsideFritidFind HoldFind hold på UgedagMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndagKnallertkørekortFind hold på skole / stedAuraskolenBohrskolenCosmosskolenUngdomshuset BrammingUrbanskolenVadehavsskolenSignaturskolenSeminariehuset RibeKonfus EsbjergGrønningen 3 BrammingFortunaskolenNovrupskolenGAME StreetMekkaUngdomsskolen EsbjergHovedbiblioteketFølg din tilmeldingAfmeldingSpørgsmål og svarElevinfoForsikringKontakt fritidLedelseAdministrationPedeller og ITMusikstarter 2022beauty camp 2023Undervisere10. KlasseFlex10 - 10. klasseMålgruppeRetur til Flex10StudiemiljøRetur til Flex10UddannelsesvejledningOptagelseRetur til Flex10KontaktRetur til Flex10P-KlassenMålgruppeRetur til P-klassenStudiemiljøRetur til P-klassenUddannelsesvejledningOptagelseRetur til P-klassenKontaktRetur til P-klassenStudie 10Skoleåret 2022/2023Retur til Studie 10StudiemiljøFag og timetalBrug af ITBrobygning og praktikOSOSkolerejserLinksMålRetur til Studie 10UddannelsesvejledningVejledningBrobygning og praktikOptagelseRetur til Studie 10KontaktRetur til Studie 10Profilklasser - ordblinde eleverFrem 1010 plusSport og kulturklassenKaraktererCOOP CrewUddannelsesvejledningDagundervisningDe Små HoldMålgruppeRetur til De Små HoldStudiemiljøRetur til De Små HoldOptagelseRetur til De Små HoldKontaktRetur til De Små HoldFlex 10NovrupskolenMålgruppeRetur til NovrupskolenStudiemiljøRetur til NovrupskolenOptagelseRetur til NovrupskolenKontaktRetur til NovrupskolenUdvidet ModtagerklasseKaraktererBlue actioninformation og priserGrejbankenUde med UngdomsskolenInformation vedr. sejladsPassageransvarsforsikringSikkerhedsinstruks8-timers førstehjælpskursusEndags-sikkerhedskususBeskyttede farvandeUdlån af kanoerBekendtgørelserMinimumskrav til sikkerhedsiOm osBestyrelsenSkolebestyrelsesreferaterVedtægterFor personaleLærer loginAnsat i UngdomsskolenKontaktLedelsenAdministrationPedellerLedige stillingerFremtidens folkeskoleLov om UngdomsskolerOrganisationsdiagramLedelseTeknisk-administrativTilgængelighed på UngdomsskolenUddannelsesvejledningPresse - artiklerUngdomsskolens historieUngdomsskolens politikkerVisionVærdier

Studiemiljø

På Esbjerg Ungdomsskole arbejder vi ud fra en anerkendende og ressourcefokuseret tilgang til vores elever.

 

Vi vægter den gode relation højt, og vores mål er altid at sikre den størst mulige progression i elevernes trivsel og læring.

 

Vi har fokus på uddannelsesparathed, både på det personlige, sociale og faglige plan, ligesom vi arbejder målrettet på en god overgang til ungdomsuddannelserne.

 

Vi er bl.a. inspireret af metoderne fra det socialpædagogiske system KRAP (kognitiv, ressourcefokuseret, anerkendende pædagogik), både når det gælder vores konkrete arbejde med eleverne og vores arbejde i vores professionelle læringsfællesskaber.

 

Vi arbejder på, at eleverne udvikler sig personligt og socialt, så de bliver i stand til og finder modet til at være sammen med andre mennesker på en hensigtsmæssig måde.

 

At eleverne udvikler sig fagligt med henblik på at aflægge folkeskolens afgangsprøve i dansk, matematik og evt. engelsk.

 

Heltidsundervisningen svarer til folkeskolens undervisning i dansk, matematik og evt. engelsk, og kan afsluttes med FP9 i de pågældende fag. Men undervisningen er naturligvis tilrettelagt på en anden måde end i folkeskolen:

  • Undervisningen foregår på små hold, hvor der tages udgangspunkt i elevens faglige niveau
  • Der veksles meget mellem teoretisk og praktisk undervisning
  • Kontaktlærerordning – udvidet skole/hjem-samarbejde
  • Udvidet kontakt til relevante fagpersoner
  • Fokus på praktik, brobygning m.m.
  • Der indgår mange ”ud-af-huset-aktiviteter” i undervisningen
  • Skabe tillid og tryghed i relationer, både til elever og personale, bl.a. gennem ro og genkendelighed
  • Differentiere i forhold til elevernes læring omkring personlige udfordringer
  • Målrettet arbejde med elevernes gensidige respekt, tolerance og forståelse for hinanden

Der testes løbende for brug af euforiserende stoffer, da skolen ikke er et behandlingstilbud og ikke harmonerer med misbrug af rusmidler.Senest opdateret 10.01.2020 07:17 af ukendt

Link til Feliks fra Apricore - Leverandør af hjemmesiden