Gå til sideindhold
ForsideFritidFind HoldFind hold på UgedagMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndagKnallertkørekortFind hold på skole / stedAuraskolenBohrskolenCosmosskolenUngdomshuset BrammingUrbanskolenVadehavsskolenSignaturskolenSeminariehuset RibeKonfus EsbjergGrønningen 3 BrammingFortunaskolenNovrupskolenGAME StreetMekkaUngdomsskolen EsbjergHovedbiblioteketFølg din tilmeldingAfmeldingSpørgsmål og svarElevinfoForsikringKontakt fritidLedelseAdministrationPedeller og ITMusikstarterUndervisere10. KlasseFlex10 - 10. klasseMålgruppeRetur til Flex10StudiemiljøRetur til Flex10UddannelsesvejledningOptagelseRetur til Flex10KontaktRetur til Flex10P-KlassenMålgruppeRetur til P-klassenStudiemiljøRetur til P-klassenUddannelsesvejledningOptagelseRetur til P-klassenKontaktRetur til P-klassenStudie 10Skoleåret 2022/2023Retur til Studie 10StudiemiljøFag og timetalBrug af ITBrobygning og praktikOSOSkolerejserLinksMålRetur til Studie 10UddannelsesvejledningVejledningBrobygning og praktikOptagelseRetur til Studie 10KontaktRetur til Studie 10Profilklasser - ordblinde eleverFrem 1010 plusSport og kulturklassenKaraktererCOOP CrewUddannelsesvejledningDagundervisningDe Små HoldMålgruppeRetur til De Små HoldStudiemiljøRetur til De Små HoldOptagelseRetur til De Små HoldKontaktRetur til De Små HoldFlex 10NovrupskolenMålgruppeRetur til NovrupskolenStudiemiljøRetur til NovrupskolenOptagelseRetur til NovrupskolenKontaktRetur til NovrupskolenUdvidet ModtagerklasseKaraktererProjekterCOOP CREWEsbjerg BrandkadetterGrejbankenUde med UngdomsskolenInformation vedr. sejladsPassageransvarsforsikringSikkerhedsinstruks8-timers førstehjælpskursusEndags-sikkerhedskususBeskyttede farvandeUdlån af kanoerBekendtgørelserMinimumskrav til sikkerhedsiOm osBestyrelsenSkolebestyrelsesreferaterVedtægterFor personaleLærer loginAnsat i UngdomsskolenKontaktLedelsenAdministrationPedellerLedige stillingerFremtidens folkeskoleLov om UngdomsskolerOrganisationsdiagramLedelseTeknisk-administrativTilgængelighed på UngdomsskolenUddannelsesvejledningPresse - artiklerUngdomsskolens historieUngdomsskolens politikkerVisionVærdier

Knallertkørekort

Ændring i kørekortbekendtgørelsen, gældende fra 15. juni 2020:

Der må nu gå op til 12 måneder (mod før 6 måneder) fra den dag, en elev starter på knallertundervisningen, og til den praktiske prøve skal være bestået. Reglerne er ændret pga. aflyst undervisning under Corona-situationen.

 

Knallertkørekort med førstehjælp

Vi opretter knallerthold løbende. Du skal være 14½ år den første undervisningsdag.

 

Hvis du har problemer med at tilmelde dig et hold - og du, når holdet starter, er fyldt 14½ - så ring til Ungdomsskolen.

 

For at tage et knallertkørekort, kræver det et bevis for deltagelse i kurset: Færdselsrelateret førstehjælp for unge knallertkørere. Derfor er dette kursus med i din tilmelding.

  

Ved tilmeldingen til knallertundervisningen, SKAL du være sikker på, at kunne møde op alle gange. Ifølge lovgivningen kommer man IKKE til teori- og køreprøve, hvis der har været forsømmelser uanset grund.

 

Når holdet er fyldt, får du tilsendt et brev og en undervisningsplan til din og dine forældres E-boks.

 

Du betaler ved tilmelding kr. 1.010, -. Prisen er kr. 510,- for førstehjælpskurset samt kr. 500,- for knallertkurset.

 

Hvis du gerne vil se undervisningsmaterialet igennem, kan du finde det her:

https://www.sikkertrafik.dk

 

BEMÆRK!
 

Når du tilmelder dig er din tilmelding bindende, og såfremt du udebliver eller ikke gennemfører, skal du betale for et nyt hold.

 

Hvis du dumper en teoriprøve eller en køreprøve koster det kr. 220,- for at gå op igen.
 

For at tilmelde dig tryk her   

 

Lovgivning for knallertkørekort

Kørekortet er "et rigtigt kørekort". Det betyder, at lovovertrædelser kan få konsekvenser, hvis du senere ønsker et kørekort til et andet motorkøretøj. Læs mere på http://www.sikkertrafik.dk

 

Udstedelse af knallertkørekortet

Knallertkørekortet udstedes via kommunens borgerservice. Udstedelsen begynder den dag du fylder 15 år. Det kan tage op til 3 uger, før du modtager kørekortet.

 

Hvis du er fyldt 15 år, og har bestået køreprøven, kan du få midlertidigt kørekort. Det bestilles på Ungdomsskolens kontor - ring 76168649. Det skal efterfølgende afhentes på Borgerservice på Esbjerg Rådhus.

 

Du skal medbringe et billede til ansøgningen om knallertkørekort, når du starter på holdet. Billedet skal opfylde følgende krav:

  • Være af god kvalitet, holdbart, egnet til indscanning og uden huller, stempler eller andre beskadigelser
  • Være et vellignende portrætbillede i størrelsen 35x45 mm, hvor hovedet måler 30-36 mm i højden
  • Være taget lige forfra og vise ansøgerens ansigt uden hovedbeklædning og det øverste af skuldrene (det kan dog tillades, at De bærer hovedbeklædning, såfremt De af religiøse grunde fremsætter begæring herom)
  • Ansigtet skal være jævnt belyst
  • Begge øjne skal være helt synlige, og blikket skal være rettet mod kameraet
  • Munden skal være lukket
  • Briller må ikke være tonede og skal være uden reflekser
  • Baggrunden skal være lys og uden skygger og andre motiver 

Genbestilling

Skulle dit knallertkørekort blive væk for dig, kan du få et nyt ved at henvende dig til Borgerservice.

 

Lidt om unge og ulovlige knallerter

Vi har fået dette link fra erstatningsadvokat Berit Møller Lenschow. Det handler om en advarsel til de unge mod at køre på ulovlige knallerter - og om at køre uden lovpligtig forsikring.

https://erstatningsretten.dk/blog/en-ulovlig-knallert-kan-koste-dig-dyrt/

 Senest opdateret 08.08.2022 15:21 af SH

Link til Feliks fra Apricore - Leverandør af hjemmesiden