Gå til sideindhold
ForsideFritidFind HoldFind hold på UgedagKnallertkørekortFind hold på skole / stedBrochure downloadAfmelding af holdFAQ: spørgsmål og svarElev infoForsikringerKontaktLedelseAdministrationPedellerInformation om Ungdomsskolen10. KlasseEUD 10MålgruppeStudiemiljøUddannelsesvejledningOptagelseKontaktFlex10 - 10. klasseMålgruppeStudiemiljøUddannelsesvejledningOptagelseKontaktP-KlassenMålgruppeStudiemiljøUddannelsesvejledningOptagelseKontaktStudie 10Skoleåret 2020/2021StudiemiljøUddannelsesvejledningInformationsdageOptagelseKontaktProfilklasser - ordblinde eleverKarakterCOOP CrewUddannelsesvejledningEUD 10Flex10 - 10. klasseP-klassenStudie 10DagundervisningDe Små HoldMålgruppeStudiemiljøOptagelseKontaktFlex 10NovrupskolenMålgruppeStudiemiljøOptagelseKontaktUdvidet ModtagerklasseKaraktererProjekter og samarbejdeCOOP CREWEsbjerg AkademietEsbjerg BrandkadetterGrejbankenÅben SkoleFriluftsaktiviteterKlar til prøveMILIFEPræstations og eksamensangstTeenagecoachingSejladsPassageransvarsforsikringSikkerhedsinstruks8-timers førstehjælpskursusEndags-sikkerhedskususBeskyttede farvandeUdlån af kanoerBekendtgørelserMinimumskrav til sikkerhedsiOm osBestyrelsenSkolebestyrelsesreferaterVedtægterHenrietteFor personaleLærer loginAnsat i UngdomsskolenInfo for undervisere 20/21SamtykkeerklæringKontaktLedige stillingerLov om UngdomsskolerOrganisationsdiagramTilgængelighed på UngdomsskolenUddannelsesvejledningUngdomsskolens historieUngdomsskolens politikkerVision 2021VærdierPresse - artikler

Særligt tilbud til 4. og 5. klasser

 
Informationsfolder om kajak
Informationsfolder om Milife
 

Kajak tilbud til 4. og 5. klasse: KAJAK ER BOOKET FREM TIL SOMMERFERIEN, OG VI KAN DESVÆRRE IKKE TAGE FLERE HOLD IND.

 

Det overordnet mål for med undervisningen vil være, at eleverne skal introduceres til lettere friluftsliv i form af kajak/kano i deres nærområde.

De skal tage diverse vand-, temperatur- og sigtbarhedsprøver, artsbestemme indsamlede dyr for at få kendskab til forureningen og det naturlige kredsløb og prøver fiskeri med en magnet, samt få lidt historisk lokalkendskab til området, teglværkerne, Esbjergs byggeboom i 1890erne og lidt om efterkrigstiden. Derudover læges der vægt på en god oplevelse klasserummet under åben himmel med et socialt fællesskab  de enkelte grupper.

 

Der vil være stationsopdelt undervisning, så eleverne roterer mellem de forskellige opgaver og således får mange forskellige input med fra dagen.

 

Undervisningen kan indgå i årsplanen for såvel idræt og bevægelse samt naturfag.

 

Sikkerhed når du sejler kajak med Ungdomsskolen

 

MILIFE tilbud til 4. og 5. klasse: ALT MILIFE ER BOOKET FREM TIL SOMMERFERIEN, OG VI KAN DESVÆRRE IKKE TAGE FLERE HOLD IND.

 

Ungdomsskolens lærere vil gerne bidrage til en anderledes skoledag, hvor rutinerne brydes en smule. Med MILIFE – ”Her er jeg”, arbejder vi med personlige og sociale kompetencer. Et forløb der både styrker elevens selvværd og fællesskabet, så vi står stærkere - sammen og hver for sig. Forløbet (3 timer) består af små oplæg, samarbejdsøvelser, Brain Breaks, opgaver og visualiseringsøvelser.

 

 

Sikkerhed når du sejler kajak med Ungdomsskolen 

 

Da Ungdomsskolen har oplevet henvendelser fra bekymrede forældre i forhold til sikkerhed i forbindelse med at dyrke sejlads på denne årstid, da vandet kan være koldt, vil vi gerne præcisere forløbet.

 

Vores instruktør er uddannet svømmelærer, kajakinstruktør 2 og kanoinstruktør 2.

 

Ungdomsskolens tilbud om kajak sejlads foregår ikke på åbent vand, men på et afgrænset og beskyttet område, i dette tilfælde Paradissøerne i Esbjerg, Gulager Mølledam, Kratskellets sø samt dammen i Bramming, afhængig af hvilken skole, eleven og tilbuddet er tilknyttet.

 

Vejrudsigten gennemgås hver morgen, hvor dagens sejlads planlægges ud fra samtlige forhold. Skulle det, mod forventning, pludselig blæse kraftigt op, så vil kajakkerne kun blæse ind til kanten, hvor eleverne kan gå i land og trække kajakken op.

 

Elevholdene er forholdsvis små og er nemme at overskue, og der er instruktør samt lærer med, så eleverne vil hurtigt få hjælp. Da der ikke er langt til kanten, vil en elev hurtigt kunne hentes og bringes på land, hvis vedkommende skulle være så uheldig at vælte i vandet.

 

Bemærk i øvrigt at det altid er en god ide, at eleverne har tøj på efter vejret, et sæt tørt tøj, en drikkedunk og en god madpakke med og en hurtig snack.

 

Generelt om kajakerne

 

Kajakkerne der bruges, er Sit On Top kajakker der stort set ikke kan vælte.

 

Kanoerne er sat sammen med 2 reglar til en ”katamaran”, så det er muligt for eleverne at tage diverse vandmålinger. Samtlige elever der skal på vandet skal bære en godkendt svømmevest, som Ungdomsskolen naturligvis medbringer.

 

Ungdomsskolens instruktør medbringer førstehjælpsudstyr, tæpper og varme drikke samt en opladet mobiltelefon.

 

Forløbet sigter på ”den gode oplevelse” med eleverne, da målet ud over en spændende og anderledes dag også er et ønske om vække deres interesse, ikke kun for naturen, men også for de aktiviteter, der tilbydes under udelivsgenren. Der er ingen tvang til deltagelse – det er lysten, der skal bære aktiviteten for eleven. Det vil sige, at har en elev ikke lyst til at prøve kajakkerne/kanoer, så må han/hun gerne bare kikke på. Erfaring viser dog, at vedkommende bare lige skal se aktiviteten an og er derefter meget deltagende.

 

Er der spørgsmål i øvrigt til aktiviteten eller andet, det tænkes instruktøren kan være behjælpelig med at svare på, kan han kontaktes på telefon.

 

Venlig hilsen

Nikko – Esbjerg Ungdomsskole

27 24 19 59

 

 Senest opdateret 08.12.2020 16:06 af MOLA

Link til Feliks fra Apricore - Leverandør af hjemmesiden