Gå til sideindhold
ForsideFritidFind HoldFind hold på UgedagMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndagKnallertkørekortFind hold på skole / stedAuraskolenBohrskolenCosmosskolenUngdomshuset BrammingUrbanskolenVadehavsskolenSignaturskolenSeminariehuset RibeKonfus EsbjergGrønningen 3 BrammingFortunaskolenNovrupskolenGAME StreetMekkaUngdomsskolen EsbjergBrochure downloadAfmelding af holdFAQ: spørgsmål og svarElevinfoForsikringerKontaktLedelseAdministrationPedellerInformation om UngdomsskolenMusikstarter 202110. KlasseFlex10 - 10. klasseMålgruppeRetur til Flex10StudiemiljøRetur til Flex10UddannelsesvejledningOptagelseRetur til Flex10KontaktRetur til Flex10P-KlassenMålgruppeRetur til P-klassenStudiemiljøRetur til P-klassenUddannelsesvejledningOptagelseRetur til P-klassenKontaktRetur til P-klassenStudie 10Skoleåret 2021/2022Retur til Studie 10StudiemiljøFag og timetalBrug af ITBrobygning og praktikOSOSkolerejserLinksMålRetur til Studie 10UddannelsesvejledningVejledningBrobygning og praktikInformationsdageRetur til Studie 10OptagelseRetur til Studie 10KontaktRetur til Studie 10Profilklasser - ordblinde eleverFrem 1010 plusSport og kulturklassenKaraktererCOOP CrewUddannelsesvejledningDagundervisningDe Små HoldMålgruppeRetur til De Små HoldStudiemiljøRetur til De Små HoldOptagelseRetur til De Små HoldKontaktRetur til De Små HoldFlex 10NovrupskolenMålgruppeRetur til NovrupskolenStudiemiljøRetur til NovrupskolenOptagelseRetur til NovrupskolenKontaktRetur til NovrupskolenUdvidet ModtagerklasseKaraktererProjekterCOOP CREWEsbjerg BrandkadetterGrejbankenUde med UngdomsskolenInformation vedr. sejladsPassageransvarsforsikringSikkerhedsinstruks8-timers førstehjælpskursusEndags-sikkerhedskususBeskyttede farvandeUdlån af kanoerBekendtgørelserMinimumskrav til sikkerhedsiOm osBestyrelsenSkolebestyrelsesreferaterVedtægterFor personaleLærer loginAnsat i UngdomsskolenInfo for undervisere 21/22SamtykkeerklæringwebmasterKontaktLedelsenAdministrationPedellerLedige stillingerFremtidens folkeskoleLov om UngdomsskolerOrganisationsdiagramLedelseTeknisk-administrativTilgængelighed på UngdomsskolenUddannelsesvejledningPresse - artiklerUngdomsskolens historieUngdomsskolens politikkerVision 2021Værdier

Esbjerg Brandkadetter

I 2019 startede Unge i Beredskabet op i Esbjerg, i samarbejde med Sydvestjysk Brandvæsen, SSP Forebyggelse & Vejledning, Ungdomsskolen , Esbjerg kommune og Medvind i Østerbyen, og har et tæt samarbejde med Fanø kommune.

 

Uddannelsen foregår som udgangspunkt hos Sydvestjysk Brandvæsen på Vibevej 18 i Esbjerg. Enkelte dage vil undervisningen foregå andre steder.

 

Der er undervisning cirka en gang om ugen i 3 timer og i nogle få weekender. Der gennemføres minimum 2 nye hold om året med 14 unge fra primært 8. klasse på hvert hold samt vedligeholdelse af allerede uddannet brandkadetter.

 

Grunduddannelsen varer 12 uger plus en weekend med overnatning og spændende aktiviteter. Herefter deltager de unge i et praktikforløb, hvor de blandt andet skal repeterer, lære nyt og ikke mindst deltage i opvisninger på skoler.

 

Instruktørerne er en blanding mellem frivillige, deltidsbrandmænd og fastansatte. Der vil også komme folk udefra, og vi vil tage på virksomhedsbesøg hos politiet, beredskabsstyrelsen, det præhospitale, kystredningstjenesten på Esbjerg havn og meget mere.

 

Unge i Beredskabet arbejder ud fra værdierne: mod, respekt, disciplin, ansvar og fællesskab og har som mål at motivere unge til uddannelse og beskæftigelse.

 

Formål:

  • Igennem brandkadetkorpset at styrke brandkadetternes faglige, sociale og personlige kompetencer.
  • Igennem brandkadetkorpset at give brandkadetterne en meningsfuld tilgang til uddannelse, job og voksenlivet generelt.
  • At brandkadetterne tilegner sig kendskab til beredskaber.
  • Igennem brandkadetkorpset at skabe en god ramme om og grobund for et konstruktivt og inkluderende fællesskab mellem deltagende brandkadetter og instruktører/beredskabet.
  • At øge brandkadetternes selvtillid og selvstændighed.
  • At give brandkadetterne oplevelser samt succesoplevelser
  • Undervisningen tager udgangspunkt i vejledende uddannelsesplaner og uddannelsesmateriale fra Unge i Beredskabet med lokale tilretninger afhængig af lokale ressourcer og muligheder.

Grunduddannelsen for brandkadetter gennemføres i en vekselvirkning mellem korte teoretiske oplæg, scenarietræning med sparring, supervision og feedback samt praksisnære opgaver og øvelser.

Ønsker du yderligere information kan du kontakte Morten List Christensen tlf. 27241128 eller mail: 

mlc@esbjergkommune.dk

 

 Senest opdateret 09.06.2020 20:26 af HESP

Link til Feliks fra Apricore - Leverandør af hjemmesiden