ForsideFritidFind HoldFind hold på UgedagKnallertkørekortFind hold på skole / stedBrochure downloadAfmelding af holdFAQ: spørgsmål og svarElev infoForsikringerKontaktLedelseAdministrationPedellerInformation om Ungdomsskolen10. KlasseEUD 10MålgruppeStudiemiljøUddannelsesvejledningOptagelseKontaktFlex10 - 10. klasseMålgruppeStudiemiljøUddannelsesvejledningOptagelseKontaktP-KlassenMålgruppeStudiemiljøUddannelsesvejledningOptagelseKontaktStudie 10Skoleåret 2019/2020StudiemiljøUddannelsesvejledningInformationsdageOptagelseKontaktProfilklasser - ordblinde eleverKarakterCOOP CrewUddannelsesvejledningEUD 10Flex10 - 10. klasseP-klassenStudie 10DagundervisningDe Små HoldMålgruppeStudiemiljøOptagelseKontaktFlex 10NovrupskolenMålgruppeStudiemiljøOptagelseKontaktUdvidet ModtagerklasseKaraktererProjekter og samarbejdeCamp Skovly – Sommer camp 2020COOP CREWEsbjerg AkademietEsbjerg BrandkadetterGrejbankenÅben SkoleFriluftsaktiviteterKlar til prøveMILIFEPræstations og eksamensangstTeenagecoachingSejladsPassageransvarsforsikringSikkerhedsinstruks8-timers førstehjælpskursusEndags-sikkerhedskususBeskyttede farvandeUdlån af kanoerBekendtgørelserSærligt tilbud til 4. og 5. kl.Om osBestyrelsenSkolebestyrelsesreferaterVedtægterHenrietteFor personaleLærer loginAnsat i UngdomsskolenInfo for undervisere 20/21SamtykkeerklæringKontaktLedige stillingerLov om UngdomsskolerOrganisationsdiagramTilgængelighed på UngdomsskolenUddannelsesvejledningUngdomsskolens historieUngdomsskolens politikkerVision 2019VærdierPresse - artikler

Profilklasser for ordblinde elever

 
Smilende ung pige med bøger

Vi tilbyder på Studie10 profilklasser for ordblinde elever.

Undervisningen i profilklassen er tilrettelagt således, at hjælpemidler og undervisning i strategier vil være en integreret del af undervisningen i alle fag. Samtidig vil de unge blive personligt rustet til et videre uddannelsesforløb gennem arbejde med selvværd og selvtillid.

 

  • I profilklassen har eleverne timer i dansk, matematik og engelsk, hvor der vil være maks. 16 elever på holdet.

  • Valgfag og toning foregår på hold sammen med den resterende 10. klasse.

  • Undervisningen følger folkeskoleloven, og de mål som undervisningsministeriet har sat for 10. klasse, hvorfor eleverne kan få det samme afgangsbevis som den almene 10. klasse.

  • Underviserne i profilklasserne er lærere med en personlig interesse i at undervise og arbejde med elever, som er ordblinde.

  • Vi stiller en computer til rådighed, som hver elev kan låne.

Kriterier for at komme på holdet:

 

For at komme i profilklassen skal man være testet rød i Ordblindetesten og have ordblindhed som sin primære vanskelighed. Man skal ligeledes være motiveret for at arbejde med sin ordblindhed.

Det understreges, at profilklassen ikke er et specialtilbud, men en ramme, som gør det muligt for ordblinde at modtage en undervisning, der passer til deres individuelle behov i et klasserum med ligesindede klassekammerater.

 

Tilbuddet er frivilligt, og ønsker man som ordblind ikke at benytte sig af dette tilbud, kan man stadig få den hjælp, som man har brug for i den almene 10. klasse, og man kan ligeledes deltage på vores valgfagshold ”Målrettet læseundervisning” og søge hjælp hos skolens læsevejledere.

Vil du at høre nærmere om et år på Studie 10 i profilklassen, kan du kontakte afdelingsleder Thomas Madsen på 7616 2221
eller 2170 0510. Der kan ligeledes søges om optag i klassen via dette nummer.

 

Læs meget mereSenest opdateret 17.04.2020 11:11 af HESP

Link til Feliks fra Apricore - Leverandør af hjemmesiden