Gå til sideindhold
ForsideFritidFind HoldFind hold på UgedagMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndagKnallertkørekortFind hold på skole / stedAuraskolenBohrskolenCosmosskolenUngdomshuset BrammingUrbanskolenVadehavsskolenSignaturskolenSeminariehuset RibeKonfus EsbjergGrønningen 3 BrammingFortunaskolenNovrupskolenGAME StreetMekkaUngdomsskolen EsbjergHovedbiblioteketFølg din tilmeldingAfmeldingSpørgsmål og svarElevinfoForsikringKontakt fritidLedelseAdministrationPedeller og ITMusikstarter 2022beauty camp 2023Undervisere10. KlasseFlex10 - 10. klasseMålgruppeRetur til Flex10StudiemiljøRetur til Flex10UddannelsesvejledningOptagelseRetur til Flex10KontaktRetur til Flex10P-KlassenMålgruppeRetur til P-klassenStudiemiljøRetur til P-klassenUddannelsesvejledningOptagelseRetur til P-klassenKontaktRetur til P-klassenStudie 10Skoleåret 2022/2023Retur til Studie 10StudiemiljøFag og timetalBrug af ITBrobygning og praktikOSOSkolerejserLinksMålRetur til Studie 10UddannelsesvejledningVejledningBrobygning og praktikOptagelseRetur til Studie 10KontaktRetur til Studie 10Profilklasser - ordblinde eleverFrem 1010 plusSport og kulturklassenKaraktererCOOP CrewUddannelsesvejledningDagundervisningDe Små HoldMålgruppeRetur til De Små HoldStudiemiljøRetur til De Små HoldOptagelseRetur til De Små HoldKontaktRetur til De Små HoldFlex 10NovrupskolenMålgruppeRetur til NovrupskolenStudiemiljøRetur til NovrupskolenOptagelseRetur til NovrupskolenKontaktRetur til NovrupskolenUdvidet ModtagerklasseKaraktererBlue actioninformation og priserGrejbankenUde med UngdomsskolenInformation vedr. sejladsPassageransvarsforsikringSikkerhedsinstruks8-timers førstehjælpskursusEndags-sikkerhedskususBeskyttede farvandeUdlån af kanoerBekendtgørelserMinimumskrav til sikkerhedsiOm osBestyrelsenSkolebestyrelsesreferaterVedtægterFor personaleLærer loginAnsat i UngdomsskolenKontaktLedelsenAdministrationPedellerLedige stillingerFremtidens folkeskoleLov om UngdomsskolerOrganisationsdiagramLedelseTeknisk-administrativTilgængelighed på UngdomsskolenUddannelsesvejledningPresse - artiklerUngdomsskolens historieUngdomsskolens politikkerVisionVærdier

Profilklasser for ordblinde elever

Vi tilbyder på Studie10 profilklasser for ordblinde elever.

Undervisningen i profilklassen er tilrettelagt således, at hjælpemidler og undervisning i strategier vil være en integreret del af undervisningen i alle fag. Samtidig vil de unge blive personligt rustet til et videre uddannelsesforløb gennem arbejde med selvværd og selvtillid.

 

  • I profilklassen har eleverne timer i dansk, matematik og engelsk, hvor der vil være maks. 16 elever på holdet.

  • Valgfag og toning foregår på hold sammen med den resterende 10. klasse.

  • Undervisningen følger folkeskoleloven, og de mål som undervisningsministeriet har sat for 10. klasse, hvorfor eleverne kan få det samme afgangsbevis som den almene 10. klasse.

  • Underviserne i profilklasserne er lærere med en personlig interesse i at undervise og arbejde med elever, som er ordblinde.

  • Vi stiller en computer til rådighed, som hver elev kan låne.

Kriterier for at komme på holdet:

 

For at komme i profilklassen skal man være testet rød i Ordblindetesten og have ordblindhed som sin primære vanskelighed. Man skal ligeledes være motiveret for at arbejde med sin ordblindhed.

Det understreges, at profilklassen ikke er et specialtilbud, men en ramme, som gør det muligt for ordblinde at modtage en undervisning, der passer til deres individuelle behov i et klasserum med ligesindede klassekammerater.

 

Tilbuddet er frivilligt, og ønsker man som ordblind ikke at benytte sig af dette tilbud, kan man stadig få den hjælp, som man har brug for i den almene 10. klasse, og man kan ligeledes deltage på vores valgfagshold ”Målrettet læseundervisning” og søge hjælp hos skolens læsevejledere.

Vil du at høre nærmere om et år på Studie 10 i profilklassen, kan du kontakte pædagogisk leder Mia Karen Pedersen på 2459 9025. Der kan ligeledes søges om optag i klassen via dette nummer.Senest opdateret 19.01.2021 09:53 af SH

Link til Feliks fra Apricore - Leverandør af hjemmesiden