Gå til sideindhold
ForsideFritidFind HoldFind hold på UgedagKnallertkørekortFind hold på skole / stedBrochure downloadAfmelding af holdFAQ: spørgsmål og svarElev infoForsikringerKontaktLedelseAdministrationPedellerInformation om Ungdomsskolen10. KlasseEUD 10MålgruppeStudiemiljøUddannelsesvejledningOptagelseKontaktFlex10 - 10. klasseMålgruppeStudiemiljøUddannelsesvejledningOptagelseKontaktP-KlassenMålgruppeStudiemiljøUddannelsesvejledningOptagelseKontaktStudie 10Skoleåret 2020/2021StudiemiljøUddannelsesvejledningInformationsdageOptagelseKontaktProfilklasser - ordblinde eleverKarakterCOOP CrewUddannelsesvejledningEUD 10Flex10 - 10. klasseP-klassenStudie 10DagundervisningDe Små HoldMålgruppeStudiemiljøOptagelseKontaktFlex 10NovrupskolenMålgruppeStudiemiljøOptagelseKontaktUdvidet ModtagerklasseKaraktererProjekter og samarbejdeCOOP CREWEsbjerg AkademietEsbjerg BrandkadetterGrejbankenÅben SkoleFriluftsaktiviteterKlar til prøveMILIFEPræstations og eksamensangstTeenagecoachingSejladsPassageransvarsforsikringSikkerhedsinstruks8-timers førstehjælpskursusEndags-sikkerhedskususBeskyttede farvandeUdlån af kanoerBekendtgørelserMinimumskrav til sikkerhedsiOm osBestyrelsenSkolebestyrelsesreferaterVedtægterHenrietteFor personaleLærer loginAnsat i UngdomsskolenInfo for undervisere 20/21SamtykkeerklæringKontaktLedelsenLedige stillingerLov om UngdomsskolerOrganisationsdiagramTilgængelighed på UngdomsskolenUddannelsesvejledningUngdomsskolens historieUngdomsskolens politikkerVision 2021VærdierPresse - artikler

Vejledning

 

Vejledning 10. klasse

 

Et 10. skoleår bliver ofte brugt til yderligere faglig kvalificering og afklaring af uddannelsesvalg, inden der træffes beslutning om valg af en ungdomsuddannelse.

Vejlederen deltager i forældremødet i 10. klasse, hvor forældrene får viden om og kan stille spørgsmål til, hvad skoleåret bringer. Der bliver orienteret om skoleårets vejledningsaktiviteter, uddannelsesparathedsvurderingen samt optagelseskrav til ungdomsuddannelserne.

 

Kollektiv vejledning

 

Alle elever i 10. klasse modtager kollektiv vejledning.

Vejledningen vil her omfatte emner som digitale hjælpemidler (bl.a. UG.dk og eVejledning), brobygning, praktik, uddannelsesparathed, tilmelding til ungdomsuddannelse og den endelige uddannelsesplan på optagelse.dk o.lign.

 

Vurdering af uddannelsesparathed

Når du skal søge om optagelse på en ungdomsuddannelse, skal din uddannelsesvejleder i samarbejde med dine lærere vurdere, om du er uddannelsesparat til den ønskede uddannelse.

 

 

Individuel vejledning til ikke-uddannelsesparate

Elever, der har fået den foreløbige vurdering "ikke-uddannelsesparat", har krav på individuel vejledning. 

I den individuelle vejledning er der tale om personlige samtaler, hvor der tages individuelle hensyn.

Vejledningen foregår typisk på skolen og har til formål at gøre eleverne uddannelsesparate, så de efter 10. klasse bliver i stand til at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse.

 

Udover den kollektive vejledninger kan elever hente individuelle råd og og vejledning på 

uddannelsesguiden og eVejledning

 

 


Senest opdateret 19.03.2020 13:39 af HESP

Link til Feliks fra Apricore - Leverandør af hjemmesiden